Grenlandijos Otas

Otas dėl savo riebumo labai skanus keptas orkaitėje. Atšildžius Otą, nuplauti ir šiurkščia kempinėle ar peiliu pašalinti dugninėm žuvims būdingas apnašas. Žirklėmis apkarpau šoninius pelekus, kad geriau riebalai tekėtų į garnyrą (jei Otas jau nesupjaustytas).
Į karščiui  atsparų dubenį sudedame supjaustytas bulves ir daržoves ir užpilame maža kiekį vandens su druska ir pipirais. Nuplautą Otą uždedam ant viršaus. Jei labiau mėgstami ryžiai, tai sausus ryžius supilti ant dugno ir užpilti tokiu pat kiekiu vandens, kuriame ištirpinta druska su trupučiu prieskonių ir ekologiško daržovių sultinio. Otą dedame ant viršaus. Kepti orkaitėje apie 40-60min. 180oC. Oto sultys ir riebalai permerkia garnyrą. Iškepus, odą lengvai atsiskiria. Vienam valgytojui reikėtų skaičiuoti apie 300gr žuvies. Jei bus pagaminta daugiau, tai labai skanus ir šaltas, be to šildant skonis nenukenčia, o garnyras būna dar skanesnis

Close Menu
×

Cart