Grenlandijos Otas

Otas dėl savo riebumo labai skanus keptas orkaitėje. Atšildžius Otą, nuplauti ir šiurkščia kempinėle ar peiliu pašalinti dugninėm žuvims būdingas apnašas. Jei Otas nepjaustytas, žirklėmis apkarpau šoninius pelekus, kad geriau riebalai tekėtų į garnyrą.
Į karščiui  atsparaus dubens dugną supilu SAUSUS ryžius ir užpilu tokiu pat kiekiu vandens, kuriame ištirpinta druska su trupučiu prieskonių ir ekologiško daržovių sultinio. Otą dedu ant viršaus. Kepu orkaitėje apie 40-60min. 180oC. Oto sultys ir riebalai permerkia garnyrą. Iškepus, odą lengvai atsiskiria. Vienam valgytojui reikėtų skaičiuoti apie 300gr žuvies. Jei bus pagaminta daugiau, tai labai skanus ir šaltas, be to šildant skonis nenukenčia, o garnyras būna dar skanesnis. Vietoj ryžių, galima dėti šiek tiek apvirtas bulves ir daržoves ir viskas toliau taip pat. Skanaus