Sūdyta silkės filė

1kg silkės filė

20-30 g druskos geriau be jodo, jodas stabdo naturialią fermentaciją (orientacinis kiekis)

5-15 g cukraus (orientacinis kiekis)

Silkę atšildyti, perplauti, leisti nuvarvėti ir nulupti odą. Druską, cukrų galime sumaišyti indelyje ir šiuo mišiniu subarstyti silkę. Silkę sudėti į nedidelį indelį su dangteliu ar į politileninį maišelį ir laikyti šaldytuve (+2+4) 4-12val. Ir galime valgyti pagardindami balzaminiu actu, juod. pipirais, bruknėm, spanaguolėm ar citrina pagal skonį. Likusią silkę (be pagardų) vynioti į sviestinį popierių, kad silkės filė gabaliukai nesiliestų ir dėti į šaldyklį (-18 ir >). Sekantį kartą patogu išsiimti po keletą silkės filė gabaliukų, supjaustyti sušalusius, atšyla per 10-15 min. Taip sūdyta silkė turi gana stiprų žalios žuvies skonį, o silkės riebalai išlieka mažiausiai paveikti.