Krevetės su naminiu majonezu

Krevetes ragavusių atsiliepimai labai geri. Žvejotos Šiaurės Atlante,  šaltųjų vandenų krevetės nėra stambios, bet skonio turi tikrai daugiau nei „pietietės”. Atšildymas ant popierinio rankšluoščio tunka 30-40 min. ir jau galime valgyti, dėti į salotas ar Sushi. Prieš gamindamas patiekalus su krevetėmis, pasidarau naminio majonezo.

Naminis majonezas (1-2 asm.) užtruks 5 min. 

1 naminių vištų kiaušinio trynys

0,5 arbat.š. Dižono garstyčių

100 ml rapso, vynuogių kauliukų ar jundros aliejaus

pusė citrinos, arba arbat.š vyno ar obuolių acto

druska, j.pipirai                          

Visi produktai turi būti kambario temperatūros (labai svarbu), jei kiaušiniai ar aliejus ką tik iš šaldytuvo – teks palaukti.

Dubenėlyje šluotele ar plakiklio pagalba maišome (neplakame) kiaušinio trynį, garstyčias, druską, pipirus. Po to labai silpna srovele, be perstojo maišant, pilame aliejų. Toliau maišant, po truputį pilame išspaustas citrinų sultis, kas kart paragaujant. Štai ir viskas, galima valgyti, o ko nesuvalgėte galima palaikyti ir šaldytuve.

Aš mėgstu kad majonezas turėtų truputį aitrumo, tai dedu ir truputį tikro gruziniško naminio vyno acto. Pažistamam gruzinui nepavyko vienas asotis vyno, tai turiu gero acto :).

Aliejaus skonis labai įtakos galutinį majonezo skonį. Alyvuogių aliejus turi savo specifinį kartumą, tai ir majonezas turės šį prieskonį, o tai jau skonio reikalas. Renkantis neutralius aliejus, išvengsime, kad kažkas nemėsgsta kokio prieskonio. Bet jei gaminame sau, tai galime ekperementuoti ir ieškoti savo skonių.