Makaronai su lietuviškų žolelių „pesto”, krevetėmis ir braškėmis

Puikus patiekalo paįvairinimas sezoninėmis uogomis.

Ant karštų, ką tik išvirtų viso grūdo kokybiškų makaronų, įmaišome bazilikų pesto (kurį lengvai galime pasidaryti ir patys), užbarstome tarkuoto brandinto sūrio, įdedame atšyldytų išgliaudytų krevečių ir valgome su šviežiomis braškėmis. Skonis…. 🙂

Bazilikų pesto LT:

šviežus bazilikai, aliejus, pinijų ar kedro gliaudyti riešutai arba kiti riešutai kurių turite, aliejus, brandintas kietas sūris (pvz Džiugo). Viską blenderiu susmulkiname – paruošta 🙂 Bazilikas gali būti derinamas arba pakeičiamas kitais prieskoniniais augalais: raudonėliais, krapais, petražolėmis, kiaulpienių lapais ir žiedais