Hekas kokosų pieno padaže

4 asmenims prisikirsti:

*Jūrų lydekos (heko) filė 1kg. Dėl savo konsistencijos ir tam tikrų skoninių savybių ši žuvis tinka geriausiai.

*250 gr kokoso grietinėlės ar tiršto kokoso pieno

*100 gr lukštentų pistacijų

* 100 gr džiovintų slyvų

* mažas svogūnas

* aliejaus 2 v.š.

* mango-kario prieskonių

* druskos pagal skonį, bet nedaug.

Supjaustyti žuvį gabaliukais, pabarstyti prieskoniais ir druska, išmaišyti ir palikti kuriam laikui. Sulkiai supjaustytą svogūną pakepti ant aliejaus kol taps skaidrus. Dėti supjaustytą ir prieskoniais ir druska subarstytą žuvį ir apkepti ~10min. Sudėti slyvas, pistacijas, kokoso grietinėlę, išmaišyti, uždengti dangtį ir patroškinti ~10 min. Paragauti ar netrūksta druskos. Prie šio patiekalo labai tinka Basmati ryžiai.  Skanaus 🙂