Tada kai Norvegijoje žvejota nedideliais laivais , sugautų menkių liežuvių išpjaustymas buvo vaikų darbas ir uždarbis. Menkių liežuviai jau tada buvo ir dabar laikoma delikatesu. Be abejo, delikatesas niekada negali patikti visiems be išimties. Sakyčiau kad menkių liežuviai patiks tiems, kurie mėgsta riebią žuvį ir kremzlėtas žuvų dalis. Bet liežuviai nėra riebalai nei kremzlės, tai kažkas kitas. Tradiciškai menkių liežuviai paniruojami (prieš kepant apvoliojami džiūvėsių trupiniuose ar miltuose) ir kepami ant keptuvės.
3 asmenims
0,5kg menkės liežuvių
Rūpių miltų ar maltų džiūvėsių paniravimui
Vištos kiaušinis
Druska, pipirai ir kt. mėgstami prieskoniai
Lydytas arba paprastas sviestas kepimui
Menkės liežuvius atitirpdyti, nuplauti kiaurasamtyje, leisti nuvarvėti ir sudėti į dubenį. Išplakti kiaušinį ir supilti ant liežuvių dubenyje. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, druską ir prieskonius paniravimui. Įkaitinam keptuvę, dedame sviestą, paniruojam liežuvius, voliodami miltų-druskos-prieskonių mišinyje ir dedame į keptuvę. Kepame po 2-3 min. kiekvieną pusę. Neapsigaukite, kai kepsite ilgiau tam kad sukietėtų kepsnio vidurys, jis nesukietės kad ir kiek ilgai kepsite. Patiekite su daržovėmis. Skanaus 🙂