Kepta skumbrė yra skanus, bet riebus patiekalas. Tačiau jei kepsime kimči salotose ar tiesiog raugintuose kopustuose, tai skumbrė nebebus toks sunkus maistas skrandžiui ir turėsime labai skanų garnyrą.
Jums reikės:
• 2 skumbrių
• Raugintų kopūstų ~1kg
• 3-4 morkų
• Artabatinio šaukštelio (arba pagal skonį) raudonojo kario pastos
• Jei mėgstate česnaką, tai įdėkite pagal skonį
Sutarkuokite morkas, supjaustykite česnaką. Sumaišykite raugintus kopūstus, raudonojo kari pastą, morkas, česnaką ir sudėkite į indą su dangteliu. Paruoštas salotas, bent porą valandų palaikykite šaldytuve.
Skumbrę išdarinėkite ir supjaustykite į 4 gabalus arba padarykite filė. Yra keletas būdų skumbrei filiuoti, vieną radau nufilmuotą čia youtube. Skumbrės sūdyti nereikia ir gautus 4 filė gabaliukus susukite į suktinukus, oda į išorę ir perverkite mediniu iešmeliu (dantų krapštukai pertrumpi).
Skumbrės suktinukus ar gabalus sudėkite į karščiui atsparų indą ir gausiai užklokite pagamintomis kopūstų salotomis, uždenkite dangčiu. Kepkite orkaitėje uždengtą, 180 C 50min.
Patiekalas skanus tiek karštas tiek šaltas.