Skumbrė kepta raugintuose kopūstuose/kimči salotose

4 asmenims

Kepta skumbrė yra skanus, bet riebus patiekalas. Tačiau jei kepsime kimči salotose, tai skumbrė nebebus toks sunkus maistas skrandžiui ir turėsime labai skanų garnyrą.

Patiekalui reikės

Žuvies:

  • 2 skumbrių

Lietuviškų raugintų kopūstų ale kimči

  • Raugintų kopūstų ~1kg
  • 3-4 morkų
  • artabatinio šaukštelio (arba pagal skonį) raudonojo kario pastos (rasite Asorti)
  • jei mėgstate česnaką, tai įdėkite pagal skonį

Sutarkuokite morkas, supjaustykite česnaką. Sumaišykite raugintus kopūstus, raudonojo kari pastą, morkas, česnaką ir sudėkite į indą su dangteliu. Paruoštas salotas, bent porą valandų palaikykite šaldytuve.

Skumbrę išdarinėkite ir supjaustykite į 4 gabalus arba padarykite filė. Yra keletas būdų skumbrei filiuoti, vieną radau nufilmuotą youtube. Skumbrės sūdyti nereikia ir gautus 4 filė gabaliukus susukite į suktinukus, oda į išorę ir perverkite mediniu iešmeliu (dantų krapštukai pertrumpi).

Skumbrės suktinukus ar gabalus sudėkite į karščiui atsparų indą ir gausiai užklokite pagamintomis kopūstų salotomis, uždenkite dangčiu. Kepkite orkaitėje uždengtą, 180 C 50min.

Patiekalas skanus tiek karštas tiek šaltas. 

Parašykite komentarą

Close Menu
×

Cart