Skumbrė kepta raugintuose kopūstuose/kimči salotose

Kepta skumbrė yra skanus, bet riebus patiekalas. Tačiau jei kepsime kimči salotose ar tiesiog raugintuose kopustuose, tai skumbrė nebebus toks sunkus maistas skrandžiui ir turėsime labai skanų garnyrą.

Jums reikės:
• 2 skumbrių
• Raugintų kopūstų ~1kg
• 3-4 morkų
• Artabatinio šaukštelio (arba pagal skonį) raudonojo kario pastos
• Jei mėgstate česnaką, tai įdėkite pagal skonį

Sutarkuokite morkas, supjaustykite česnaką. Sumaišykite raugintus kopūstus, raudonojo kari pastą, morkas, česnaką ir sudėkite į indą su dangteliu. Paruoštas salotas, bent porą valandų palaikykite šaldytuve.

Skumbrę išdarinėkite ir supjaustykite į 4 gabalus arba padarykite filė. Yra keletas būdų skumbrei filiuoti, vieną radau nufilmuotą čia youtube. Skumbrės sūdyti nereikia ir gautus 4 filė gabaliukus susukite į suktinukus, oda į išorę ir perverkite mediniu iešmeliu (dantų krapštukai pertrumpi).

Skumbrės suktinukus ar gabalus sudėkite į karščiui atsparų indą ir gausiai užklokite pagamintomis kopūstų salotomis, uždenkite dangčiu. Kepkite orkaitėje uždengtą, 180 C 50min.

Patiekalas skanus tiek karštas tiek šaltas.