Hekas balto vyno padaže su šparaginėm pupelėm ar smidrais ir žaliais žirneliais

Heko mėsos konsistencija labai tanki, todėl jį labai skanu jį ruošti su padažiais.

Jums reikės:
• 800 g heko filė
• 200 ml balto sauso stalo vyno (kuo paprastesnio t.y. nerūšinio)
• 200 ml daržovių sultinio
• 300-400g jaunų šparaginių pupelių anksčių arba
• 300-400 g šaldytų žaliųjų žirnelių 
• 1 svogūno
• 1 valgomo šaukšto miltų
• Poros v. šaukštų sviesto
• Druskos ir pipirų

Atšildytą heko filė nuplaukite ir nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais. Leiskite druskai susigerti, tada supjaustykite į 4-5 cm gabaliukus ir apkepkite keptuvėje su sviestu.

Kitoje keptuvėje, svieste pakepinkite supjaustytą svogūną, įdėkite šaukštą miltų ir išmaišykite, pamažu supilkite vyną. Kai padažas sutirštėja, supilkite daržovių sultinį. Į gautą padažą sudėkite apkeptą heką.

Šparagines pupeles ar smidrus apvirkite, žaliuosius žirnelius atitirpinkite ir viską sudėkite ant heko su padažu.

Viską pakaitinkite 10-15min uždengtoje keptuvėje.

Skanaus!