Hekas balto vyno padaže su šparaginėm pupelėm ar smidrais ir žaliais žirneliais

4 asmenims

Heko mėsos konsistencija tanki ir todėl jį ruošiant su padažiais pagaminame labai skanius patiekalus.

Patiekalui reikės

  • 800 g heko filė
  • 200 ml balto sauso stalo vyno (kuo paprastesnio t.y. nerūšinio)
  • 200 ml daržovių sultinio
  • 300-400g jaunų šparaginių pupelių anksčių arba smidrų
  • 300-400 g šaldytų žaliųjų žirnelių 
  • 1 svogūno
  • 1 valgomo šaukšto miltų
  • poros v. šaukštų sviesto
  • druskos, pipirų

Atšildytą heko filė nusausinkite, pabastykite druska ir pipirais. Leiskite druskai susigerti, tada supjaustykite į 4-5 cm gabaliukus ir apkepkite keptuvėje su sviestu.

Kitoje keptuvėje, svieste pakepinkite supjaustytą svogūną, įdėkite šaukštą miltų ir išmaišykite, pamažu supilkite vyną. Kai padažas sutirštėja, supilkite daržovių sultinį.

Į gautą padažą sudėkite apkeptą heką. Šparagines pupeles ar smidrus apvirkite, žaliuosius žirnelius atitirpinkite ir viską sudėkite ant heko su padažu.

Viską pakaitinkite 10-15min uždengtoje keptuvėje.

Skanaus! 

Parašykite komentarą

Close Menu
×

Cart