Dilgėlių ir saulėgrąžų padažas

Gaivus dilgynių-saulėgrąžų padažas tinkantis prie visų žuvų, o ypač prie heko, saidos, menkės, taip pat puikiai tinka salotoms.

Jums reikės:
• ~200 g lukštentų saulėgrąžų
• 50-100 g šviežiai priskintų dilgėlių viršunėlių. Kuo daugiau dilgėlių, tuo padažas bus žalesnis. Dilgėles galima pakeisti špinatais.
• 1 citrinos
• Druskos, pipirų
• Česnako (jei mėgstate)

Paruošimas:

~200 g lukštentų saulėgrąžų užmerkite mažiausiai 4-ioms val. Surinktas dilgėlių viršunėles nuplaukite ir perpilkite verdančiu vandeniu.

Išmirkytas saulėgrąžas perplaukite ir sudėkite į trintuvės indą su S-formos peiliu. Pripilkite vandens iki saulėgrąžų viršaus, sudėkite dilgynes, česnaką, maltus pipirus, įspauskite citrinos sultis. Viską sutrinkite iki vientisos putėsių konsistencijos, užtrunka iki 15-20 minučių. Įdėkite druskos pagal skonį.

Paruoštą padažą galima laikyti šaldytuve 3 paras. Pastovėjusį padažą prieš valgant išmaišykite. Tinka prie visko 🙂

Skanaus!