Dilgynių ir saulėgražų padažas

Gaivus dilgynių-saulėgražų padažas tinkantis prie visų žuvų, ypač heko, saidos, menkės, taip pat puikiai tinka salotoms.

Reikės:

~200 g lukštentų saulėgrąžų

– 50-100 g šviežiai priskintų dilgėlių viršunėlių. Kuo daugiau dilgėlių, tuo padažas bus žalesnis. Dilgėles galima pakeisti špinatais.

– 1 citrinos

– Druskos, pipirų

– Česnako (jei mėgstate)

Paruošimas:

~200 g lukštentų saulėgrąžų užmerkite mažiausiai 4-ioms val. Surinktas dilgėlių viršunėles nuplaukite ir perpilkite verdančiu vandeniu. Išmirkusias saulėgrąžas perplaukite ir sudėkite į trintuvės indą su S-formos peiliu. Papildomai pripilkite vandens iki saulėgrąžų viršaus, sudėkite dilgynes, česnaką, maltus pipirus, įspauskite citrinos sultis. Viską sutrinkite iki vientisos putėsių konsistencijos, užtrunka iki 15-20 minučių. Įdėkite druskos pagal skonį.

Paruoštą padažą galima laikyti šaldytuve 3 paras. Pastovėjusį padažą prieš valgant išmaišykite. Tinka prie visko 🙂

Skanaus! 

Parašykite komentarą

Close Menu
×

Cart