Heko pjaustiniai ar saidos filė jogurto padaže

Patiekalui ė asmenims reikės

  • Saidos filė ar Heko jaustinių ~1 kg
  • alyvuogių aliejaus ~70-100ml
  • rūgštaus naturalaus jogurto ar neriebios grietinės 500gr
  • druska, juodieji pipirai, krapai, karis ir kt.

Atšildytą žuvies filė nuplauname ir supjaustome į didelius gabalus, Heko pjaustiniai jau supjaustyti. Žuvies nedruskinam ir prieskonių nebarstome. Į įkaitintą keptuvę supilame alyvuonių aliejų. Aliejaus atrodo lyg perdaug, bet tai bus padažo pagrindas. Žuvį apkepame po 3-4 min. kiekvieną pusę ant stiprios ugnies.

Visus prieskonius ir druską išmaišome jogurte ar grietinėje ir užpilame ant žuvies keptuvėje. Troškiname pridengtą ant silpnos ugnies ~5min. Greitai ir labai skanu 🙂

Parašykite komentarą

Close Menu
×

Cart