4 valgytojams
Pamaloninti savo skrandį, sušildyti sužvarbusį kūną, galime skania sriuba, turinčia ir organizmą valančių savybių.
Reikės:
2 litrų vandens
2vnt. jūros ešerių
6-7vnt. šviežių ŠITAKE grybų (džiovintus reikėtų išminkyti)
ryžių makaronų iki 100g
Kupino valgomo šaukšto MISO
Sojų padažo 2 valgomi šaukštai (arba pagal skonį)
Šviežio imbiero
šviežaus Čili pipiro (nepadauginti), pipirų, citrinos
Krevečių (atšildytų ir pagal norą)
Gaminimas: nuvalytus ešerius užpilti 2 litrais vandens ir nuo užvirimo virti ~1,5 valandos ant labai lėtos ugnies. Ešerius išimti ir į sultinį sudėti supjautytus griežinėliais ŠITAKE grybus ir pavirti 10-15mi. kol grybai išvirs. Daugiau virti NEREIKIA. Į karštą sriubą sudėti v.šaukštą MISO, imbierą, soją, supjaustytą čili pipirą, pipirus, ryžių makaronus. Išrankiojam iš virtų ešerių kaulus ir mėsą sudedame į sriubą. Druskos, krevečių ir griežinėlį citrinos kiekvienas valgytojas gali dėtis į savo lėkštę pagal skonį. Skanaus 🙂