Ešerys atšildomas, dėl saugumo galime nukarpyti dyglius, nuplaunam, bet skusti žvynų nebūtina, jie tiesiog suvirs. Jei ešerys didelis (0,7-1kg) – perpjauname. Dedam į truputį pasūdytą, šaltą vandenį ir užvirus verdame ant labai silpnos ugnies 30-40 min. Išvirus ištraukiame ešerį ir mėsą dideliais gabalais atskiriame nuo kaulų. Į sultinį sudedame ir išverdame supjaustytas bulves ir mėgstamas daržoves. Prieš išjungiant sudedame pipirus, lauro lapelį, kalendros ir šviežius supjautytus prieskoninius augalus: krapus, šalaviją, petražolę, baziliką, griežinėlį citrinos be odos … jei diena vėsi – pomidorų pastos. Išjungus į žuvienę sudedame virto ešerio mėsos gabalus. Skanaus