Jums reikės:
• Saidos filė ar Heko jaustinių ~1 kg
• Alyvuogių aliejaus ~70-100ml
• Naturalaus jogurto ar neriebios grietinės 500gr
• Druskos, juodųjų pipirų, krapų, kario prieskonių
Atšildytą saidos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į didelius gabalus, heko pjaustinių pjaustyti nebereikia. Žuvies nedruskinkit ir nebarstykite prieskoniais!
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuonių aliejaus. Aliejaus gali atrodyti perdaug, bet tai mūsų padažo pagrindas. Žuvį apkepkite po 3-4 min. kiekvieną pusę ant stiprios ugnies.
Visus prieskonius ir druską išmaišykite jogurte ar grietinėje ir užpilkite ant žuvies keptuvėje. Troškinkite uždengtą ant silpnos ugnies ~5min.
Greita ir labai skanu 🙂