1kg jūrų lydekos filė, supjaustyti į ~6 gabaliukus
12 griežinėlių rūkytos kiaulienos šoninės (ar kaimiškų lašinių)
100 g kieto sūrio (Parmezano, Džiugo, Parnidžio ar kt.)
6 šalavijo lapeliai
Įkaitinti orkaitę iki 200 C
Stambiai sutarkuokite sūrį, sukapokite šalavijo lapelius ir sumaišykite.
Įpjaukite j.lydekos gabalėlius suformuodami kišenę, jei file plona, tai gabalėlį tiesiog sulenkite. Į vidų prikimškite tarkuoto sūrio ir šalavijo.
Ant darbastalio padėkite rūkytos šoninės griežinėlį, ant viršaus uždėkite jūrinės lydekos gabalėlį ir uždenkite kitu šoninės grieinėliu ir apvyniokite gabaliukus siūlais. Saikingai užberkite druskos ir pipirų. Sudėkite paruoštus gabaliukus į kepimo indą geriau kad nesiliestų.
Ikiškite į orkaitę ir kepkite 20-30 min. priklausomai nuo gabaliukų storio.
Patiekite su bulvių-salierų purė, šviežių daržovių salotomis.