Kaip greitai ir skaniai iškepti žuvį su mažai riebalų jos nesudžiovinant

Taip kepant žuvis, jos neprisvils, nepradės degti riebalai nuo per stiprios ugnies, nebūtina žuvies vartyti, nereikia prie jos stovėti, reikės mažai riebalų. Į įkaitintą sunkią ketaus ar kitą masyviu dugnu keptuvę su dančiu įpilame verdančio vandens ~1cm gylio arba vandenį užviriname joje. Vandens kiekis apytikslis, ir priklauso kokio dydžio ir drėgnumo žuvis ar jos filė, jei kepimo metu pastebite, kad trūksta – papidykite verdančiu. Į keptuvę su verdačiu vandeniu dedame atirpintą, nuplautą žuvį ir pridengiame dangčiu. Pradžioje kepame-troškiname ant stipresnės kaitros, kai visa žuvis ar filė perkaista, kepame ant silpnos. Po 10-15 min. atidengiame ir patikriname ar žuvies mėsa pabalo t.y. ar sutraukti baltymai. Jei kepėme neriebią žuvį, įdedame sviesto, riebią kepant, jau gali būtį reibalų iš pačios žuvies. Užbaigiame kepant atvirą, leidžiame vandens pertekliui nugaruoti ir žuviai apskrusti, įdedame žolelių pagardų (žiūr.Receptai) druska, pipirai ir ….skanaus.

Close Menu
×

Cart