1kg silkės filė, ~0,5 kg nejoduotos rupios druskos
Atšildyta silkę guldome sluoksniaisį įndą oda į apačią gausiai užpildami kiekvieną sluoksnį druska. Druskos pilame daugiau nei gali ištirpti. Silkė guli druskoje 7 dienas šaldytuve. Ruošiame prieskonių marinatą: ~2-2,5L vandens, lauro lapų, kvapniųjų, juodujų pipirų, gvazdikėlių, kalendros, kmynų, muskato riešuto, kmynų ir kt. tinkančių prieskonių. Jei turime galimybę, prieskonius sumalkite malūnėliu. Priekonius pilame į indą su vandeniu ir užviriname ir paliekame atvėsti ir prisitraukti ~12 val. Į atvėsusį marinatą dedame cukraus, ir šiek tiek gero acto (galime acto ir nedėti, mažiau „suės” silkės riebalus, bet tai skonio reikalas). Silkę, išgulėjusią ~7 d. druskoje, nubraukę druską ir nulupę odą, užpilame marinatu, kad silkė gana laisvai plaukiotų ir laikome šaldytuve.Druska iš silkės pereina į marinatą, o prieskoniai skverbiasi į silkę. Ragauti galime po kelių parų, o šaldytuve silkė gali būti iki mėnesio. Jei silkė per sūri valgyti, prieš valgant 6-12 v. tiesiog numirkykite šaltame vandenyje.