Apie 100 g morkų lapelių
Apie 80 ml tyro alyvuogių aliejaus
Apie 50 g turimų riešutų ( migdolai, anakardžiai, graikiški ar kedro)
Apie 50 g kieto sūrio
Česnako pagal skonį, galima ir nedėti
Druskos žiupsnelis
Naudoti morkų jaunų lapų minkštąją dalį, gerai nuplauti ir nusausinti. Į smulkintuvą sudėti morkų lapelius, česnaką, druską ir riešutus, sutrinti iki košės, tada įpilti aliejaus, patrinti, įdėti sūrio ir likusį aliejų. Aliejaus galima pilti ir daugiau, bus skystesnis ir švelnesnio skonio. Laikyti šaldytuve ant viršaus užpylus aliejaus, kad nedžiūtų. Skanu su daržovėmis, žuvimi, bulvėmis ir keptais burokėliais. O šiaip tinka ant visko:)