- Lašišos ar skubrės file su oda
- Svogūno
- Morkos
- Gabalėlio saliero
- Moliūgo
- Pasternoko ar petražolės šaknies
- Daržovės gali būti įvairios arba tos kurias turite
- Aliejaus daržovių pakepimui
- Druskos pipirų arba pora eco daržovių sultinio gabalėlių
- Pora griežinėlių citrinos
- Pora šaukštų themali padažo (kaukazinių slyvučių gruzinų pagardas) NEBŪTINAI
Nedideliais gabalėliais supjaustytas daržoves pakepti ant aliejaus puode, kuriame virs sriuba. Užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų, jei yra įdėti daržovių sultinio gabalėlius. Kai daržovės baigs (maždaug 20 min) virti sudėti druską pipirus ir smulkiai supjaustytą citriną arba themali, žuvies filė oda į viršų ir IŠJUNGTI kaitrą. Uždengtą puodą apkloti ir 15 min leisti „pailsėti“, subręsti.
Taip galima pasigerinti burokėlių sriubą ir šiaip savo mėgstamą tirštą daržovių sriubą. Skaniausiai riebių žuvų file. Žuvų riebalai paįvairina sriubos skonį, praturtina vertingomis medžiagomis. Žuvis neverdama, jos baltymams sutraukti pakanka sriubos karščio.