Žuvis keptame pomidorų padaže

Padažo ruošiame ne vienam valgymui, kad “nesiterlioti” 😊
Reikės:

  • Apie 3 kg pomidorų
  • Viena didelė svogūno galva (naudoju mėlynąjį)
  • Česnako pagal skonį, galima ir nedėti
  • Cukinijos apie 300
  • Viena didelė raudona paprika
  • Alyvuogių aliejaus apie 50 ml
  • Šaukštas druskos
  • Šaukštas rudojo cukraus
  • Saujelė šviežių čiobrelių, raudonėlių, baziliko lapelių

Švarias daržoves, supjaustyti gabaliukais: mažesnius pomidorus į dvi dalis, didesnius į keturias, svogūną žiedais, česnako galima nepjaustyti, papriką juostelėmis, cukiniją riekelėmis. Daržoves sudėti į gilią kepimo skardą, papuošti čiobreliais ir raudonėliais. Kepti orkaitėje su vėjeliu 180 -200 laipsnių maždaug 1 val, tada ištraukti apšlakstyti aliejumi ir dar pakepti 15 min. Išimti iš orkaitės viską supilti į puodą, įdėti druskos, cukraus, pasmulkintus bazilikus ir gerai sublendinti iki tyrės. Jei atrodo, kad trūksta druskos ar cukraus galima pridėti. Kai padažas gerai užburbuliuoja supilti į švarius stiklainiukus. Man išeina maždaug 3-4 puslitriniai indukai.
O dabar su žuvimi.
Priklauso nuo valgytojų kiekio ir žuvies kiekio.
Nuplautą, nusausintą žuvies filė (lašiša, menkė, saida ar kt.) ar supraustytą į gabalus (skumbrė, ešerys ir kt.) įdėti į karštą burbuliuojantį  padažą , sumažinti kaitrą iki minimumo, uždengti ir palikti 15-20 min. Žuvis turi plaukioti padaže t.y. padažo neturėtų būti per mažai ar žuvies per daug.
Labai skanu su šviežiomis virtomis bulvėmis.
Ir tegul pirmas meta į mane akmenį kam nepatiks 😊😊
Pomidorų padažo ruošimo etapų nuotraukos