- Moliūgo
- Šviežiai priskintų jaunų dilgėlių
- Lašišos filė (galima ir skumbrės)
- Šviežių česnakų ar svogūnų laiškų
- Aliejaus daržovių pakepimui
- Druskos pipirų arba pora eco daržovių sultinio gabalėlių
Nedideliais gabalėliais supjaustytą moliūgą pakepti ant aliejaus puode, kuriame virs sriuba. Užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų, jei turite, įdėkite daržovių sultinio gabalėlius. Kol moliūgas virs (maždaug 20 min) perrenkame ir nuplikome verdančiu vandeniu dilgėles, pašaliname lašišos odą ir supjaustome gabaliukais. IŠJUNGUS KAITRĄ, sudedame nuplikytas dilgėles ir blenderio pagalba susmulkiname iki tyrės konsistencijos. Sudedame lašišos filė gabaliukus, sujaustytus česnako ar svogūno laiškus, druską, pipirus ir uždengtą puodą „apklojam“ ir 15 min leidžiame „pailsėti“ ir subręsti. Žuvis neverdama, jos baltymams sutraukti pakanka sriubos karščio.