Keturių pagrindinių skonių padažas

  • Bazė – alyvuogių aliejus ~100ml
  • Aštrumas – garstyčios Dijon 1arb.š
  • Kartumas ir sūrumas – sojos padažas (geriau sumažintu druskos kiekiu) arba miso (sojos pupeliu fermentuotas produktas) 1 valg.šaukštą
  • Rūgštumas – balzamikas arba ciltrinos sulčių 1 valg.šaukštą
  • Saldumas – medus, rudas cukrus, agavos sirupas, klevų sirupas 1 valg.šaukštą
  • Tirštiklis ir ne tik – sezamo pasta (Tahini) 1 valg.šaukštą

Ruošimas, sudedame visko po 1 valgomą šaukštą aukščiau išvardintų išskyrus alyvuogių aliejų, tik garstyčių 1 arbatinį šaukštelį. Sumaišom su blenderiu (smulkintuvu-trintuve). Ragaujame ir pridedame to produkto, kurio pagal asmeninį skonį norisi. Po to, maišydami blenderiu, plona srovele pilame alyvuogių aliejų, padažas tampa klampus. Toks padažas įdealiai patenkina mūsų keturių pagrindinių skonių: saldumo, kartumo, rūgštumo, sūrumo poreikį. Padažas tinka prie visų žuvų kartu su gausiu kiekiu žalumynų.