- atl.menkių ikrai 0,5 kg
- 2-4 vidutinės morkos
- svogūnas, česnakas
- ryžių miltų ~150g
- chia sėklų ar gisločių sėklų luobelių valg.šauktas
- druska, prieskoniai
- 150g.sviesto
Sutarkuotas per „burokinę“ tarką morkas, supjaustytą svogūną, česnaką ir prieskonius apkepti ant pusės sviesto (~75g). Atitipdytus ikrus išgremžti iš maišelio. Ryžių miltus sumaišyti su šaukštu chia sėklų ir ne daugiau nei valg. šaukštu gisločių sėklų luobelių (neturite-ne bėda). Ikrus, miltus ir apkeptas daržoves sumaišyti. Masę sukrėsti į keramikinę formą. Likusį sviestą supjaustyti ir sukaišioti į masę. Kepti orkaitėje, indą pridengus folija ~40 min. 180 C. Skanaus