Reikės:
- Trijų litrų šviežių jaunų dilgėlių viršūnėlių
- 200 g sviesto arba lydito sviesto „ghi”
- arbatinis šaukštelis druskos (galima ir mažiau)
- kelelios krapų šakelės, jei turite užšaldytų-puiku
- Dar galima dėti: jaunų pavasarinių svogūnų laiškų, meškinio česnako laiškų, česnako skiltelę Paruošimas: dilgėles nuplauti šaltame vandenyje, sudėti į sietą (duršliką 😊) ir du kartus nuplikyti verdančiu vandenių. Išsukti salotų džiovintuvėje. Druską, dilgėles ir visas žoleles sublendinti su S formos peiliu. Įpilti ištirpintą sviestą ir dar kartą sublendinti. Sudėti į indukus, laikyti šaldytuve. Galima ir užsišaldyti. Tinka kaip sviestas-pagardas.