Rabarbarų padažas-pagardas

pasigaminti 0,7 l rabarbaro pagardo reikia:

  • 4 lazdelės rabarbarų apie 35 cm ilgio
  • 4 šalotiniai svogūnai (arba savo mėgstami arba turimi)
  • 70 ml tyro kokybiško aliejaus,
  • 2 šaukštai rudojo cukraus,
  • 2 šaukšteliai druskos,
  • 1 šaukštelis kalendrų grūdelių (nebūtinai)
  • truputis rūkytos aitriosios paprikos, 1 šaukštelis mėgstamo žolelių mišinio, (aštrumą reguliuokite patys) Rabarbarus nulupti ir supjaustyti gabaliukais, svogūnus -žiedais. Į įkaitintą aliejų sudėti svogūnus, kalnedros grūdelius, pakepti kol svogūnai taps skaidrūs, sudėti rabarbarus ir dar maišant patroškinti apie 7 min, kol rabarbarai suminkštės, cukrų, druską, žoleles ir rūkytą papriką, viską sušildyti, sujungti. Sublendinti, ir karštą supilstyti į švarius stiklainiukus. Tinka su viskuo:) sūriu, žuvimi, mėsa, makaronais…