Dilgėlių sviestas-pagardas

Reikės:

  • Trijų litrų šviežių jaunų dilgėlių viršūnėlių
  • 200 g sviesto arba lydito sviesto „ghi”
  • arbatinis šaukštelis druskos (galima ir mažiau)
  • kelelios krapų šakelės, jei turite užšaldytų-puiku
  • Dar galima dėti: jaunų pavasarinių svogūnų laiškų, meškinio česnako laiškų, česnako skiltelę Paruošimas: dilgėles nuplauti šaltame vandenyje, sudėti į sietą (duršliką 😊) ir du kartus nuplikyti verdančiu vandenių. Išsukti salotų džiovintuvėje. Druską, dilgėles ir visas žoleles sublendinti su S formos peiliu. Įpilti ištirpintą sviestą ir dar kartą sublendinti. Sudėti į indukus, laikyti šaldytuve. Galima ir užsišaldyti. Tinka kaip sviestas-pagardas.