- Kuprė
- morkos, bulvės, moliūgas, burokėliai
- prieskoniai ir druska
- citrinos riekelės
- alyvuogių aliejus
Pradžioje apverdame daržoves: morkas, bulves, neluptus burokėlius (atskirai)
Nuplautą, nusausintą kuprę pasūdome, pabarstome prieskoniais, įdedame citrinos riekelių ir susukame į foliją. Žuvį susuktą į foliją, dedame ant skardos, aplink dedame supjaustytas apvirtas daržoves ir gausiai apšlakstome aliejumi
Kepame orkaitėje ~40min, 180 C
Iš iškeptos žuvies nugaros mentelės pagalba lengvai išsiimamas nugarkaulis su visiais kauliukais, lieka dvi keptos filė be pagrindinio kaulo.
N.B. Kuprę kepant orkaitėje nesusuktą į foliją, rizikuojam sudžiovinti.
Skanaus 🙂