Žuvies „piršteliai” arba Saida paniruota. Labai smagu vaikams ir tėvams, kai vaikai valgo :). Galima imti ir kitos žuvies filė. Saida labai tinkama dėl savo stangrumo.
Filė atšildome, nuplauname, nusausiname ir supjaustome filė juostelėmis ~3cm pločio. Būtų gerai kad storis ir plotis būtų panašus.
Paniruoti arba apvolioti galime keletu būdų, bet principas tas pats. Druską ir pipirus sudedame į miltus (kiek daugiau, nes vis tiek liks). Pirma apvoliojame miltuose, po to – plaktame kiaušinyje ir vėl miltuose:
- tradicinis: viso grūdo miltuose, druska, pipirai ir plaktas kiaušinis
- ryžių miltuose, druska, pipirai galima kiaušinio ir nenaudoti, nes ryžių miltai puikiai limpa prie žuvies patys. Apkepus labai skani luobelė. Jei norite, kad luobelė būtų storesnė, tai pirmą kartą apvoliojus ryžių miltuose, apvoliokite plaktame kiaušinyje ir vėl ryžių miltuose
- migdolų miltuose, druska, pipirai. Limpa sunkokai net ir naudojant kiaušinį, bet skonis puikus
Kepame ant keptuvės negailėdami riebalų (lydytas sviestas – skaniausiai, puikiai tinka ir nelydytas, tik putoja daugiau). Prieš dedant keptuvė ir riebalai turi būti gerai įkaitę. Jei bus per mažai riebalų, tai paniravimas prilips prie keptuvės. Verskite tik vieną kartą, mažiau nubirės paniro. Pradžioje kepkite pridengtą, o po apvertimo ir atvirą. Skanaauss 🙂