Moliūgų sriuba su lašiša arba krevetėmis

Jums reikės:
Sūdytos arba žalios atlantinės lašišos filė arba krevečių
• Moliūgo
• Saliero
• Morkų
• 1 svogūno
• Žolelių – kalendros, petražolių (nebūtina)
• Sojos padažo
• Druskos, pipirų
Kaukazinių slyvučių padažo (nebūtina) arba citrinos sulčių

Sriubos paruošimas
Moliūgą, salierą, morkas, svogūną supjaustykite, sudėkite į puodą ir užpilkyte vandens, kad vos apsemtų. Užvirus, virkite ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.

Sudėkite susmulkintas žoleles, druskos, pipirų ir viską susmulkinkite elektrine trintuve (blenderiu). Pagal savo skonį galite pasigardinti kaukazinių slyvaičių padažu arba citrinos sultimis, trupučių sojos padažo.

Jei jau turite sūdytos lašišos – puiku, jei turite žalios taip pat tiks. Tik jei žuvis su oda, bet kuriuo atveju reikės ją nulupti ir supjaustyti į smulkius gabaliukus. Jeigu naudojate krevetes, svarbu jas suberti į nebe verdančią sriubą, kad krevetės netaptų „guminės”.

Išjungus viryklę sudėkite lašišą arba krevetes. Ir leiskite sriubai 15 minučių „subręsti”.

Skanaus!