pasigaminti 0,7 l rabarbaro pagardo reikia:
- 4 lazdelės rabarbarų apie 35 cm ilgio
- 4 šalotiniai svogūnai (arba savo mėgstami arba turimi)
- 70 ml tyro kokybiško aliejaus,
- 2 šaukštai rudojo cukraus,
- 2 šaukšteliai druskos,
- 1 šaukštelis kalendrų grūdelių (nebūtinai)
- truputis rūkytos aitriosios paprikos, 1 šaukštelis mėgstamo žolelių mišinio, (aštrumą reguliuokite patys) Rabarbarus nulupti ir supjaustyti gabaliukais, svogūnus -žiedais. Į įkaitintą aliejų sudėti svogūnus, kalnedros grūdelius, pakepti kol svogūnai taps skaidrūs, sudėti rabarbarus ir dar maišant patroškinti apie 7 min, kol rabarbarai suminkštės, cukrų, druską, žoleles ir rūkytą papriką, viską sušildyti, sujungti. Sublendinti, ir karštą supilstyti į švarius stiklainiukus. Tinka su viskuo:) sūriu, žuvimi, mėsa, makaronais…