- Kuprė 1vnt ~700g
- 100-150g kuo neutralesnio skonio ir kvapo aliejaus (rapso, alyvuogių kauliukų ir kt.)
- Druska, cukrus, džiovinti krapai.
Atitirpdytą, nuplautą kuprę išfiliuojam palikdami odą. Gana patogu žuvį filiuoti kai ji nėra 100% atšilusi t.y. visiškai suglebusi. Pasūdome gana gausiai akmens druska (geriau be jodo), apibarstome šiek tiek cukrumi ir, jei turite, džiovintais krapais. Taip paruoštas filė laikome šaldytuve uždarame indelyje (dėl kvapų) 24val. Po to nuo filė nulupame odą ir supjaustome ar sukarpome gabaliukais. Sudedame į stiklinį indą su dangteliu, užpilame aliejumi, kad apsemtų. Uždarę dangtelį supurtome,kad gabaliukai atsiskirtų nuo stiklo ir vienas nuo kito. Taip paruošta žuvis šaldytuve puikiai laikosi ir mėnesį (nors susivalgo greičiau😊)